Dorin Chirtoacă susține că „alianța PSRM - PDM” i-ar pregăti un „cadou” lui Igor Dodon. „Scopul poate fi numai unul: păstrarea puterii până în 2023 - 2024”

  • 18 Februarie 2020 11:13
Dorin Chirtoacă susține că „alianța PSRM - PDM” i-ar pregăti un „cadou” lui Igor Dodon. „Scopul poate fi numai unul: păstrarea puterii până în 2023 - 2024”

Reprezentantul Mișcării Politice „Unirea”, liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, susține că PSRM și PDM ar putea veni cu o inițiativă prin care președintele să fie, din nou, ales de Parlament.

„Scopul poate fi numai unul: păstrarea puterii până în 2023-2024. Trebuie să înțelegem că alianța PSRM - PDM pregătește drept cadou lui Dodon realegerea sa la Președinție, dar nu de către popor, ci în Parlament. Cel mai probabil acest cadou i-a și fost oferit aseară, în ajunul zilei de naștere. Un argument în plus pentru această afirmație este dispoziția cetățenilor, a alegatorilor din Hâncești. Judecând după dispoziția lor, Dodon nu are nicio șansă să fie reales la toamnă. Deci, ce pot face ei, urmașii lui Plahotniuc, să facă așa cum făcea atamanul lor - să dea peste cap procesele democratice. Prin urmare, cu argumentul economisirii a zeci de milioane de lei, inventând multe alte pretexte, parcă văd că ne trezim cu o inițiativă de modificare a Constituției, dupa chipul și asemănarea lui Putin, și în beneficiul exclusiv al mafiei, condusă, în prezent, de Dodon”, a scris Dorin Chirtoacă.

Menționăm că o ședință a fruntașilor socialiști și democrați, la nivel de președinți și de vicepreședinți, neanunțată pentru presă, a avut loc luni seara la Parlament la care au participat președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău