Dorin Chirtoacă respinge acuzațiile pe care i le-au înaintat procurorii anticorupție

  • 06 Septembrie 2017 17:48
Dorin Chirtoacă respinge acuzațiile pe care i le-au înaintat procurorii anticorupție

Dorin Chirtoacă respinge acuzațiile pe care i le-au înaintat procurorii anticorupție în noul dosar penal pe care îl consideră la fel de ilegal ca și cel privind parcările cu plată.

Primarul suspendat al capitalei acuză la rândul său Parlamentul și Guvernul pentru că au aprobat o lege ”populistă și fără acoperire financiară”. Dorin Chirtoacă face trimitere la legea care obligă autoritățile locale să îi asigure cu spațiu locativ pe polițiști, procurori, judecători și alte categorii de angajați, dar fără atribuirea mijloacelor financiare în acest sens.

Potrivit acestuia, activitatea primăriei Municipiului Chișinău risca să fie periclitată, deoarece prin hotărâri judecătorești și titluri executorii erau puse sechestre pe conturile primăriei și pe apartamentele destinate păturilor social vulnerabile.

Pe contul său de Facebook, primarul suspendat a explicat că singura soluție în acest caz au fost tranzacțiile de împăcare. Totodată, Dorin Chirtoacă se întreabă cum ar fi trebui de procedat în situația în care risca dosar administrativ dacă nu rezolva problema, iar dacă a găsit o cale de a o soluționa – s-a ales cu dosar penal.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău