Dorin Chirtoacă rămâne suspendat din funcția de primar general al Capitalei

  • 06 Octombrie 2017 08:27
Dorin Chirtoacă rămâne suspendat din funcția de primar general al Capitalei

Dorin Chirtoacă rămâne suspendat din funcția de primar general al Capitalei. O decizie în acest sens a fost luată ieri de magistrații Curții de Apel Chișinău după ce au examinat recursul avocaților primarului.

Potrivit apărării, procurorii nu ar fi avut dreptul sa ceară suspendarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă, deoarece legislația națională nu prevede un mecanism clar de suspendare în cazul unui ales local.

Dorin Chirtoacă a declarat presei după ședința instanței de apel că procurorii n-au argumente și instanțele de judecată nici nu admit să  examineze cauza în fond pentru că ar trebuie să-i dea lui dreptate.

Curtea Constituțională a refuzat să discute cu noi, Curtea de Apel, de asemenea. Dumnealor au refuzat să mergem pe fond, pe conținut. Ei s-au ascuns pentru ca argumentele procurorului nu stau in picioare.

Procurorul de caz Dumitru Robu susține că rămânând în funcție, Dorin Chirtoacă ar putea influența martorii.

Unul din scopurile suspendării este de preîntâmpinarea comiterii altor infracțiuni în funcția pe care a deținut-o, dar și să nu influențeze martorii care urmează să fie audiați.

Comentând decizia Partidului Democrat de a nu se implica în referendumul din 19 noiembrie, Dorin Chirtoacă i-a acuzat pe democrați de declarații nesincere.

Sunt câteva ipoteze. Fie ei sunt conștienți că nu va trece referendumul și nu vor să ia parte la un eșec, fie vor să se distanțeze de PSRM după ce s-au apropiat votând sistemul electoral mixt, sau e așa cum a fost la alegerile prezidențiale cu Maia Sandu când au anunțat că o susțin, dar de fapt s-a lucrat pentru Dodon.”

Dorin Chirtoacă a fost reținut în luna mai în dosarul parcărilor cu plată. El se declară nevinovat și susține că dosarul său este unul politic. Primarul capitalei a invocat mai multe abuzuri din partea procurorilor în privința modului de instrumentare a dosarului său și a anunțat că se va adresa la CEDO.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău