Dorin Chirtoacă: ”Nu putem construi parcarea multietajată în centrul capitalei. CMC nu este funcțional”

  • 04 Martie 2017 10:01
Dorin Chirtoacă: ”Nu putem construi parcarea multietajată în centrul capitalei. CMC nu este funcțional”

Lipsa mijloacelor financiare, incultura cetățenilor, nefuncționalitatea Consiliului municipal Chișinău și condițiile climaterice sunt principalii factori care cauzează problemele din municipiul Chișinău.

Acești factori au fost enumerați de către primarul capitalei Chișinău, Dorin Chirtoacă, pe parcursul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chișinău, transmite IPN.

„Situația aceasta există de 70 de ani. Nu putem schimba în câteva zile, mai ales cu un așa buget pe care îl avem noi. Avem bani doar pentru acoperirea cheltuielilor curente de întreținere. Așa este după iarnă, mizerie, gropi, se șterg marcajele. A fost iarna și nu avem ce face. Facem ce putem”, a declarat edilul.

Dorin Chirtoacă spune că de vină mai sunt și cetățenii neconștiincioși, dar și Consiliul Municipal, care nu este funcțional. „Parchează fiecare unde nimerește. Nu cred că este o soluție scoaterea plăcuțelor de înmatriculare, este umilitor pentru polițiști. Trebuie să schimbăm legea, să fie ca în statele civilizate, ca mașinile parcate neregulamentar să fie evacuate, iar cheltuielile să fie puse pe seama șoferilor. Nu putem construi parcarea multietajată în centrul capitalei, așa cum am promis anterior. Parcă mai poți face ceva cu așa Consiliu? CMC nu este funcțional”.

Dorin Chirtoacă a spus că se fac schimbări în privința alimentației copiilor din instituțiile preșcolare din Chișinău, iar situația nu este atât de dramatică după cum încearcă să o prezinte unii. „Spuneți câte cazuri de intoxicație în masă au fost în grădinițe?”

Dorin Chirtoacă a mai spus că în Chișinău lucrurile merg spre bine, au fost și continuă să fie reparate drumurile, iar 200 din 300 de troleibuze sunt noi. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău