Dorin Chirtoacă: La Mulți Ani Chisinău!

  • 14 Octombrie 2017 15:17
Dorin Chirtoacă: La Mulți Ani Chisinău!

Primarul suspendat Dorin Chirtoacă a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Hramului Chișinăului.

„Chisinăul evoluează și merge înainte, în ciudă tuturor piedicilor care au fost puse în toți cei 10 ani de activitate, a scris el într-o postare pe Facebook. Dacă ar fi fost lăsat liber și nu ar fi fost hărtuit, dacă ar fi lăsat liber și acum, Chisinăul ar merge înainte mai ușor, mai repede și ar trage după el toată republică. De fapt, cu greu, dar oricum asta face. Și așa va fi mereu! La Mulți Ani orașul meu, Chișinău!

Acum un an, de Hram, inaugurăm Scara cu Cascade din parcul Valea Morilor, între timp raportul de activitate poate fi completat și cu alte rezultate din ultimele 12 luni, pe lângă celelalte din toți 10 ani:
1. Reabilitarea bd. Ștefan cel Mare, bd. Negruzzi și a str. V. Alecsandri;
2. Linia de troleibuz "Aeroport-Centru", pe bază troleibuzelor fără fir, care pot cicula peste 50 de km pe baterii;
3. Asamblarea a încă 20 de troleibuze noi (având peste 200 de troleibuze noi în Chișinău din totalul de 300);
4. Semnarea contractului pentru reabilitarea stației de epurare la standarde europene;
5. Utilaje și echipament medical la spitalul "Sf. Treime în valoare de 5 milioane Euro, precum și reparații și dotări la alte spitale;
6. Reabilitarea străzii Petricani, inclusiv iluminatul public, prima data după vreo 50 de ani de exploatare;
7. Reparația străzii Tudor Strisca pentru o legătură mai bună Botanică-Telecentru;
8. Reparația străzilor Miorița, Grenoble, Valea Crucii, Grădină Botanică și Luncă Bacului;
9. Reabilitarea aleii pietonale de pe bd. Mircea cel Bătrân, sensul giratoriu spre Bubuieci, continuarea amenajării de parcări rezidențiale etc;
10. Continuarea finanțării de lucrări în suburbiile municipiului etc

În anul 2007 am spus: "Un primar tânăr-o capitală europeană", acum în 2017 putem spune că a venit confirmarea-în mod cert orașul Chișinău merge pe un drum european! Unii care umblă cu referendumul și cu condamnarea îmi pot luă multe, dar nu-mi pot luă demnitatea și rezultatele care sunt și vor rămâne aici pentru totdeauna! Cu siguranță, Chișinăul dacă ar putea vorbi, la câte i-a fost dat să vadă de-a lungul istoriei, ne-ar spune multe, și cu privire la ultimii 10 ani, inclusiv.

Neajunsuri pot fi găsite tot timpul, contează direcția în care se merge și rezultatele. Cine are îndoieli cu privire la cele spuse să facă două colaje foto cu Chișinăul din 2007 și cel de acum, din 2017, cu aceleași locuri de la perifeii și până în centru, din suburbii și până la monumentul lui Ștefan cel Mare și în special acolo unde am reușit să intervenim pentru a schimbă lucrurile sau le-am construit de la zero. Iar apoi, dacă vor mai avea putere să facă la fel un colaj foto cu raioanele și satele Moldovei în 2007 și azi, în 2017”, a scris Dorin Chirtoacă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău