Dorin Chirtoacă: Indivizii agresivi din București sunt la fel ca și provocatorii de la 7 aprilie 2009, de la Chișinău

  • 12 August 2018 14:48
Dorin Chirtoacă: Indivizii agresivi din București sunt la fel ca și provocatorii de la 7 aprilie 2009, de la Chișinău

Fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, vicepreședinte al PL, compară protestele de la București cu cele din 7 aprilie 2009, de la Chișinău.

„Indivizii agresivi de ieri din București, care își pun măști și care dau cu piatra și fug, nu au nici o treabă cu diaspora și sunt la fel ca și provocatorii de la 7 aprilie 2009, de la Chișinău. Cei care îi puteau mobiliza sunt numai cei cărora le poate conveni o discreditare a protestelor - guvernarea, regimul, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el deplânge acțiunile violente ale jandarmeriei față de protestatarii pașnici:

„În același timp răzbunarea jandarmilor pe protestatari, alții decât cei cu măști, prin datul cu pumnii și cu bastonul în ei pe străzile adiacente, după încăierarea din Piața Victoriei pusă la cale de provocatori, arată că jandarmii deși trebuie să stea la straja legii și a ordinii publice, au resentimente față de protestatari și se poziționează de partea puterii politice, ceea ce înseamnă că mentalitatea totalitară încă este plenar prezentă și peste Prut”, a mai comentat Dorin Chirtoacă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău