Dorin Chirtoacă: Igor Kremlinovici sa fie exclus din cursă

  • 21 Octombrie 2020 17:27
Dorin Chirtoacă: Igor Kremlinovici sa fie exclus din cursă

Candidatul Blocului Unirea la alegerile prezidențiale, Dorin Chirtoacă, cere Comisiei Electorale Centrale excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală pentru alegerile prezidențiale, precum și atragerea sa la răspundere penală de către Procuratură.

El a adresat astăzi Comisiei Electorale Centrale un nou demers, în care denunță colaborarea acestuia cu serviciile rusești, făcând referire la investigația realizată de Centrul „Dossier” și RISE Moldova, care relevă că Igor Dodon ar colabora cu serviciile secrete rusești.

Comisia Electorală trebuie să-l excludă imediat pe candidatul Igor Dodon din cursa prezidențială, având în vedere că au fost prezentate dovezi concludente precum că acesta este un informator al serviciilor secrete ruse, fiind ghidat de Kremlin, în interesul Rusiei, se spune în demersul semnat de Dorin Chirtoacă. Rusia este singurul stat care are armată de ocupație, arme și muniții pe teritoriul R. Moldova, ceea ce reprezintă o dublă trădare din partea lui Dodon".

Igor Dodon a încălcat Constituția, și se face vinovat de înaltă trădare de patrie și divulgarea secretului de stat. Acțiunile sale sunt incompatibile cu orice funcție publică și trebuie să fie suspendat imediat din funcția de președinte al RM”.

Pe 19 octombrie, Dorin Chirtoacă a mai depus un demers în acest sens la CEC.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău