Dorin Chirtoacă, după ce nu a fost înregistrat la referendum: Dar de ce nu luați "mortul" la înmormântare?

  • 19 Octombrie 2017 13:18
Dorin Chirtoacă, după ce nu a fost înregistrat la referendum: Dar de ce nu luați

Consiliul electoral de circumscripție Chișinău a refuzat să-l înregistreze pe Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendumul privind revocarea sa din funcție.

În replică, primarul suspendat al Capitalei a calificat decizia drept ridicolă și ca pe o frică din partea celor care au inițiat referendumul.

El a scris pe pagina sa de Facebook că „PSRM, PCRM, PDM, PPEM vor să mă îngroape, ca primar cel puțin. Bun, îngropați-mă dacă puteți, dar de ce nu luați "mortul" la înmormântare?

De ce va este frică? De unde atâta frică?

Ați respins participarea mea la referendumul vostru, iată încă un motiv de a sta toți acasă pe 19 noiembrie, iar la următoarele alegeri parlamentare cetățenii să va înmormânteze pe voi toți și la pachet!

Că de nu, atunci o să îngropați Republica Moldova definitiv!

Iertați-mi umorul negru, dar așa stau lucrurile.

Vreți să bateți toate recordurile republicilor bananiere?

Totusi, de ce va temeti? Ce se va intampla daca o sa ies si o sa-mi spun punctul de vedere si dupa aia ma inchideti din nou, ca doar referendumul nu anuleaza dosarele nesfarsite, iar justitia "independenta" este in mainile voastre? Care "despacito-pererito", aici miroase a "descreierito".

Si voi, stimati CEC-isti (parca sunteti din CEKA-ul lui Dzerjinskii), vorbiti serios? In art. 1 din Codul Electoral scrie ca negru pe alb, ca referendumul si alegerile sunt acelasi lucru. La art. 194 scrie ca "agitatia" se face conform art. 47, ca la alegeri, adica de catre, citez: "partide și alte organizații social-politice, .... candidați". Deci candidatii, adica persoanele fizice sunt mentionate separat. Iar subsemnatul acum este candidat la a fi demis din primar. La fel cum in 2007, 2011 si 2015 eram candidat la a fi primar. Lucrurile se intampla in oglinda si se aplica prin analogie, asa spune democratia si Conventia Europeana a Drepturilor Omului etc”, a scris Dorin Chirtoacă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău