Dorin Chirtoacă: Datoria fiecărui cetățean este să iasă la vot

  • 30 Octombrie 2020 15:54
Dorin Chirtoacă: Datoria fiecărui cetățean este să iasă la vot

„Datoria fiecărui cetățean al Republicii Moldova, dacă îi pasă de prezentul și viitorul acestei palme de pământ, este să iasă la vot pe 1 noiembrie. Și să spunem un „nu” hotărât acestei agresiuni a serviciilor secret și a agenților Federației Ruse pe teritoriul Republicii Moldova”. Cu acest mesaj a venit candidatul Blocului electoral UNIREA la prezidențiale, Dorin Chirtoacă, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, liberalul Dorin Chirtoacă a spus că ceea ce se întâmplă astăzi poate fi comparat doar cu agresiunea armată din anul 1992. Și este în puterea fiecăruia de a schimba starea de lucruri. „Puterea este a dumneavoastră pe 1 noiembrie, stimați cetățeni. Și de dumneavoastră acum depinde ce va fi cu noi începând cu 2 noiembrie și mai departe. Vă chemăm la vot să votăm cu toții unirea pe 1 noiembrie”, a mai spus politicianul.

Și liderii partidelor membre ale blocului au îndemnat alegătorii să iasă la vot. „Acum este important să ne mobilizăm și să ieșim la vot pe 1 noiembrie. Să votăm, după ce am avut posibilitatea totuși să-i urmărim pe toți candidații – pe unii prin absență prin definiție – să ieșim la vot și să votăm ceea ce ne reprezintă”, a declarat președintele interimar al Partidul Popular Românesc, Tatiana Potâng.

Liderul Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, susține că în Republica Moldova crește fulminant numărul celor care cred că țara nu trebuie să rămână tot mai dependentă de Federația Rusă, care sunt adepții unirii Basarabiei cu România. Și acest deziderat este promovat în mod primar de partidele constituente ale Mișcării și Blocului Electoral UNIREA. „Chemăm alegătorii din Republica Moldova să vină la aceste alegeri și să voteze pentru reprezentantul Mișcării Politice Unirea, colegul nostru Dorin Chirtoacă”, a CHEMAT Valeriu Munteanu.

Ion Calmâc, președinte interimar al Partidului Național Liberal, a declarat că este regretabil faptul că alți colegi, care se declară unioniști, încă mai ezită să se alăture Mișcării UNIREA. În opinia sa, acest comportament s-ar putea schimba după acest scrutin prezidențial. Acesta a mai îndemnat alegătorii să meargă duminică masiv la vot.

Dorin Chirtoacă este pe poziția a opta în buletinul de vot.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău