Dorin Chirtoacă: „Între timp este promovat un alt proiect imobiliar - hotel cu 16 nivele in locul cafenelei Guguță”

  • 11 Iunie 2018 18:49
Dorin Chirtoacă: „Între timp este promovat un alt proiect imobiliar - hotel cu 16 nivele in locul cafenelei Guguță”

Faptul ca demolarea cinematografului "Gaudeamus" a început în trombă, imediat după alegeri, deși autorizația de demolare este din 22 martie 2018, evident că ridică semne de întrebare, afirmă fostul primar al capitalei Dorin Chirtoacă. Acesta subliniază că “protestatarii de serviciu, PSRM cu Ceban în frunte, tac, deși se demolează un simbol al comunismului, al socialismului și leninismului.

„În 2016 nu tăceau, de ce?” se întreabă fostul primar. Acesta adaugă că "Gaudeamus", sau "40 de ani ai Uniunii Tineretului Leninist" nu este monument de arhitectură, iar Voronin a privatizat edificiul în 2004.

Dorin Chirtoacă atrage atenția că “între timp este promovat, în mod cert ilegal, pe toate căile un alt proiect imobiliar - hotel cu 16 nivele în locul cafenelei "Guguta", din Gradina Publica "Ștefan cel Mare", la 100 m distanță de bustul lui Mihai Eminescu”.

Potrivit fostului edil, pe 7 iunie, Curtea de Apel Chișinău, prin hotararea sa a obligat CMC să scoată limitele prevazute în Decizia CMC din 2014, în conformitate cu care orice reconstructie a lui "Guguță" nu trebuie sa depășeasca limitele existente ale clădirii actuale, nici pe orizontală, nici pe verticală, punct introdus de Chirtoacă, în acea decizie.

“Astfel CMC-ului, pentru ședința de joi, îi este pregătit și avizat în comisii proiectul de decizie prin care respectivele limite sa fie excluse. Cu alte cuvinte, în locul cafenelei "Guguta", se preconizează o construcție mai înaltă decât Parlamentul, alături de acesta, iar CMC urmează să dea unda verde, dupa ce si Curtea de Apel a facut acest lucru”, susține Dorin Chirtoacă.

Fostul primar consideră că anume acesta este motivul arestării și suspendării sale din funcție: ca nu am fost de acord cu hotelurile sale de 16 nivele din parcuri, pentru ca este ilegal.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău