Dorin Chirtoacă, acuzat de protecționism

  • 20 Octombrie 2014 19:34
Dorin Chirtoacă, acuzat de protecționism

Cu o zi înainte de ședința Consiliului municipal Chișinău, la care urmează să se ia o decizie pe marginea licitației pentru reabilitarea a trei străzi centrale din capitală, doi consilieri muncipali au reluat învinuirile la adresa primarului capitalei.

Liberal-reformatorul Veaceslav Bulat și comunistul Victor Gurău l-au acuzat luni, 20 octombrie, pe Dorin Chirtoacă de protecționism în selectarea câștigătorului licitației în cadrul proiectului finanțat de BERD.

Bulat, care este și președintele Comisiei municpale de anchetă, a cerut anularea licitatiei, pe motiv ca firma aleasă în cadrul concursului pentru reabilitarea celor trei străzi ar fi fost favorizată de primărie. Potrivit consilierului PLR, primarul ar fi încălcat legea privind achizițiile publice locale, deoarece împrumutul putea fi contractat doar cu acordul Consiliului municipal.

De cealaltă parte, primarul Dorin Chirtoacă susține că totul a fost legal și a anunțat că își va face publică poziția în cadrul ședinței de mâine a Consiliului municipal Chișinău. Săptămâna trecută, Dorin Chrtoacă, a calificat acțiunea de contestare ca fiind una politică, susținând că licitația s-a desfășurat în conformitate cu normele cerute de finanțatori. Primarul a atenționat că reabilitarea străzilor V. Alecsandri, C.Negruzzi și Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt ar putea să fie stopată, existând riscul ca BERD să-și retragă finațarea din cauza neînțelegerilor dintre consilierii municipali și primărie.

Amintim că BERD a oferit Primăriei Chișinău 22 de milioane de euro pentru  reabilitarea a 6 străzi centrale din capitală. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău