Donațiile umanitare în susținerea refugiaților ucraineni, permise spre duducere în scopuri fiscale, anunță FISC

  • 03 Martie 2022 13:06
Donațiile umanitare în susținerea refugiaților ucraineni, permise spre duducere în scopuri fiscale, anunță FISC

Serviciul Fiscal de Stat anunță despre stabilirea, prin Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 4 din 01 martie 2022, a unor reglementări speciale în partea ce ține de consecințele fiscale la efectuarea donațiilor în scopuri de plasament temporar și gestionarea fluxului de refugiați.

Astfel, se permite deducerea în scopuri fiscale a sumei integrale a cheltuielilor aferente donațiilor în scopuri de plasament temporar și gestionarea fluxului refugiaților, efectuate către autoritățile publice, instituțiile publice sau organizațiile necomerciale specificate în art.52 din Codul fiscal conform listei aprobate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

De asemenea, se permite deducerea TVA aferente procurărilor utilizate pentru efectuarea donațiilor și livrărilor cu titlu gratuit neimpozabile cu TVA, în scopuri de plasament temporar, precum și pentru gestionarea fluxului refugiaților, cu excepția celor specificate în art. 103 din Codul fiscal, către autoritățile publice, instituțiile publice sau organizațiile necomerciale specificate în art.52 din Codul fiscal conform listei aprobate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

La fel, agenții economici au dreptul la deducerea în scopuri fiscale a donațiilor umanitare în susținerea poporului ucrainean, achitate la conturile bancare deschise de Ministerul Finanțelor în acest sens.

Pentru informații suplimentare apelați Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525 (apel gratuit).

Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 4 din 01 martie 2022 poate fi consultată aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău