Donații din partea organizațiilor obștești pentru refugiații ucraineni

  • 23 Martie 2022 09:37
Donații din partea organizațiilor obștești pentru refugiații ucraineni

Primăria Municipiului Chișinău informează că marți, 22 martie a.c., au fost recepționate loturi de donații pentru refugiații din Ucraina, oferite de organizațiile internaționale. Astfel, un lot de ajutoare sub formă de: haine, produse alimentare, jucării, scutece, hrană pentru animale etc., a ajuns la Centrul de colectare și distribuire a donațiilor Patria LukOil, din partea AO „Helfen statt Hamsteren", din orașul Sindelfingen, Germania. Donația a venit în Republica Moldova prin intermediul Directorului AO „Centrul Strategii și Politici de Sănătate", Inga Pasecinic.

Tot ieri a fost recepționat un lot de produse alimentare și un frigider din partea Organizației neguvernamentale „Peace Winds" din Japonia.

Primăria Chișinău primește în continuare ajutoare la Centrul municipal de plasament temporar al refugiaților, amenajat în cadrul fostului Cinematograf PATRIA Lukoil, unde sunt stocate și sortate toate produsele donate de oameni.

Zilnic, la Centru sunt distribuite produse alimentare, vestimentație și mărfuri de igienă pentru toți refugiații din Ucraina, care sunt cazați și în alte locuri decât centrele de plasament temporar. 

Beneficiarii prezintă copia actului de identitate, ce atestă cetățenia refugiatului și data intrării acestuia pe teritoriul Republicii Moldova (după 24 februarie 2022).

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău