Donație din România | Sute de volume importante ale literaturii române vor ajunge în bibliotecile școlare din Republica Moldova

  • 18 Iunie 2020 14:02
Donație din România | Sute de volume importante ale literaturii române vor ajunge în bibliotecile școlare din Republica Moldova

Sute de volume importante ale literaturii române vor ajunge în bibliotecile școlare din Republica Moldova din partea Bibliotecii Centrale Universitare Carol I din București, în cadrul unei acțiuni a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (D.R.R.M) din cadrul Guvernului Românei.

„Mulțumim, Biblioteca Centrală Universitară Carol I, pentru că ați răspuns afirmativ inițiativei D.R.R.M. de a dona cărți în limba română, atât de necesare și așteptate de către cetățenii de peste Prut. Limba română contribuie la menținerea culturii naționale, la dezvoltarea tuturor valorilor materiale și spirituale”, se arată în comunicatul Departamentului.

Potrivit D.R.R.M., promovarea valorilor identitare românești în Republica Moldova constituie obiectivul primordial al instituției, iar „astfel de acțiuni de susținere a activității centrelor de informare ale României pe teritoriul R. Moldova, a caselor limbii și culturii române, a centrelor culturale din Republica Moldova și a bibliotecilor școlare de limba română de peste Prut reprezintă una dintre principalele atribuții ale Departamentului, de o importanță majoră”.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău