Donație de laptopuri pentru școli, din partea Ambasadei Chinei

  • 14 Septembrie 17:25
Donație de laptopuri pentru școli, din partea Ambasadei Chinei

Ambasada Chinei în Republica Moldova a oferit o donație de 26 de laptopuri cu soft licențiat în cadrul campaniei „Donează un computer pentru educație”. Tehnica urmează să fi distribuită în mai multe instituții de învățământ, transmite IPN.

În cadrul evenimentului de transmitere a calculatoarelor, ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, și-a manifestat recunoștința pentru suportul oferit de Guvernul chinez cetățenilor Republicii Moldova. „Apreciez că în aceste condiții dificile pentru toată lumea sunteți alături de noi cu această donație. Trebuie să menționez că ne-ați fost alături întotdeauna, începând de la încheierea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Populare Chineze, datorită căruia mai mulți tineri moldoveni au primit burse de studii. Nu putem uita nici de sprijinul pe care l-ați oferit la organizarea celor mai mari evenimente culturale din Republica Moldova”, a subliniat Igor Șarov, citat într-un comunicat de presă al MECC.

Ambasadorul chinez, Zhang Yinghong, și-a exprimat deschiderea pentru continuarea cooperării bilaterale între cele două state, îndeosebi în această perioadă. „Republica Populară Chineză și Republica Moldova au avut întotdeauna o colaborare prietenoasă. Știm că studiul la distanță este esențial în aceste timpuri, de aceea Ambasada Chinei îi sprijină pe cei care au nevoie. Prin această contribuție, dorim să asigurăm măcar o clasă de elevi cu acces la studii online”, a notat Zhang Yinghong.

Laptopurile vor fi distribuite în instituțiile de învățământ printr-o hotărâre de Guvern, împreună cu alte donații realizate în această perioadă de către partenerii Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,5 m/s
Tue
17
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău