Donație de echipamente pentru Serviciul Vamal, oferită de Guvernele SUA, Japoniei, Marii Britanii, prin intermediul OIM

  • 13 Martie 2023 14:40
Donație de echipamente pentru Serviciul Vamal, oferită de Guvernele SUA, Japoniei, Marii Britanii, prin intermediul OIM

Conducerea Serviciului Vamal a găzduit ceremonia de transmitere a donației de echipamente, finanțată de Guvernele Statelor Unite ale Americii, Japoniei și Regatului Unit al Marii Britanii, prin intermediul Organizației Internaționale a Migrației în Republica Moldova (OIM), anunță instituția.

La eveniment au participat șeful OIM, Lars Johan Lönnback, șeful adjunct al Misiunii din cadrul ambasadei Japoniei, doamna Mariko Mori și șeful adjunct al Misiunii din cadrul Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii, Edward Inglett.

În cadrul evenimentului a avut loc transmiterea oficială a echipamentului din partea donatorilor și o prezentare a bunurilor de către reprezentanții Serviciului Vamal, care sunt destinate posturilor vamale pentru gestionarea fluxului transfrontalier în contextul situației din Ucraina și pentru consolidarea capacităților Centrului de instruire.

Donația include calculatoare (inclusiv sisteme de operare și licențe), laptopuri, sigilii electronice de securitate, conuri mobile pentru dirijarea traficului, videoproiectoare pentru Centrul de instruire, lanterne, precum și generatoare pentru sprijinul gestionării neîntrerupte și eficiente a frontierelor. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău