Donald Tusk sugerează că Trump este „sentimental” în privința Rusiei

  • 26 Mai 2017 13:31
Donald Tusk sugerează că Trump este „sentimental” în privința Rusiei

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, susține că este mai puțin 'sentimental' în privința Rusiei comparativ cu președintele american Donald Trump, transmite DPA.

"Poate că sunt mai puțin optimist când vine vorba de planurile și intențiile președintele rus Vladimir Putin, poate mai puțin sentimental", a declarat Tusk înaintea summitului G7 de la Taormina, în Sicilia, scrie Agerpres.

Declarația lui Tusk vine la o zi după întâlnirea pe care el și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au avut-o cu Trump la Bruxelles. Trump ia de asemenea parte la summitul G7.

Tusk a făcut apel vineri "la toți membrii G7" să reafirme politica de sancțiuni împotriva Rusiei în dosarul ucrainean, în contextul în care administrația Trump rămâne ambiguă în privința acestei chestiuni, potrivit AFP.

"De la ultimul nostru summit G7 din Japonia, nu am văzut nimic care să justifice o schimbare a politicii de sancțiuni. Prin urmare, toți membrii G7 trebuie să reconfirme această politică", a declarat Tusk.

Moscova este sub sancțiuni internaționale pentru anexarea Crimeii în 2014 și pentru sprijinul acordat rebelilor proruși din estul Ucrainei. Rusia neagă un astfel de sprijin.

Chestiunea ridicării sancțiunilor a fost evocată cu regularitate. Secretarul de stat american Rex Tillerson a reafirmat în mai multe rânduri că sancțiunile vor fi menținute atât timp cât acordurile de pace de la Minsk nu vor fi aplicate, însă președintele Donald Trump nu a fost atât de clar.

"Pentru moment, nu avem o poziție" pe acest subiect, a declarat joi presei, la bordul Air Force One, Gary Cohn, consilier economic al președintelui Trump.

"Președintele va analiza chestiunea. Există mai multe opțiuni", a adăugat el.

Conflictul din Ucraina a făcut peste 10.000 de morți în trei ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău