Donald Tusk: Este "posibilă" o scurtă amânare a Brexit-ului, dacă parlamentul britanic aprobă acordul de ieșire

  • 20 Martie 2019 19:40
Donald Tusk: Este

Este "posibilă" o scurtă amânare a Brexit-ului, însă doar dacă parlamentul britanic va aproba acordul ieșirii Regatului Unit din UE, a declarat miercuri președintele Consiliului European, Donald Tusk, potrivit AFP și DPA, transmite Agerpres.

Cu nouă zile înaintea datei prevăzute pentru Brexit, 29 martie, premierul britanic Theresa May le-a cerut miercuri liderilor europeni o amânare până la 30 iunie, cu scopul ca țara sa, incapabilă să se adune în jurul unui acord de separare, să evite o ieșire fără o plasă de siguranță.

Premierul conservator și-a afirmat de asemenea intenția de a "prezenta încă o dată Camerei Comunelor" tratatul de retragere încheiat cu Bruxelles-ul, "cât mai repede posibil".

Theresa May a dorit să ceară săptămâna aceasta încă o dată un vot al deputaților pentru acordul deja respins de două ori, dar președintele Camerei Comunelor, John Bercow, a estimat că guvernul nu poate supune pentru a treia oară votului acestei camere a parlamentului acordul privind Brexitul, cu excepția cazului în care acest document va fi revizuit substanțial.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău