Donald Tusk | Dacă parlamentul britanic respinge acordul privind Brexit, va fi un Brexit fără acord sau nu va mai fi Brexit

  • 30 Noiembrie 2018 16:35
Donald Tusk | Dacă parlamentul britanic respinge acordul privind Brexit, va fi un Brexit fără acord sau nu va mai fi Brexit

Marea Britanie va trebui să aleagă între un Brexit fără un acord cu UE și abandonarea Brexitului în eventualitatea în care Camera Comunelor va respinge acordul privind termenii ieșirii Marii Britanii din UE încheiat între Londra și Bruxelles, a declarat vineri președintele Consiliului European, Donald Tusk, care pe de altă parte a mai anunțat că blocul comunitar va prelungi în decembrie sancțiunile împotriva Rusiei ca urmare a incidentului în care garda de coastă rusă a sechestrat trei nave ale armatei ucrainene, transmite agenția Reuters, potrivit Agerpres.

„Cu câteva zile înaintea votului în Camera Comunelor devine tot mai clar că acest acord este cel mai bun posibil - de fapt, este singurul posibil'', a spus Tusk la sosirea la summitul G20, care se desfășoară la Buenos Aires, în Argentina.

''Dacă acest acord este respins de Camera Comunelor, singurele alternative care ne rămân sunt: fără Brexit sau Brexit fără acord. Vreau să vă asigur că UE este pregătită pentru fiecare dintre aceste scenarii'', a indicat Tusk, care pe 13-14 decembrie, după votul din Camera Comunelor din 11 decembrie, va conduce un summit european.

La acest summit vor fi prelungite sancțiunile UE împotriva Rusiei, a menționat el în aceeași declarație, afirmând că folosirea forței de către Rusia împotriva navelor ucrainene este ''total inacceptabilă''. ''Europa este unită în sprijinul ei față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. De aceea sunt sigur că UE va prelungi în decembrie sancțiunile împotriva Rusiei'', a mai precizat președintele Consiliului European.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău