Donald Tusk a propus un program pentru a relansa UE după șocul Brexit-ului,

  • 18 Octombrie 2017 09:08
Donald Tusk a propus un program pentru a relansa UE după șocul Brexit-ului,

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a propus un ambițios program de 13 summituri în doi ani pentru a relansa Uniunea Europeană după șocul Brexit-ului, relatează Agerpres.

Donald Tusk a făcut public acest calendar la câteva săptămâni după mai multe apeluri pentru o revizuire în profunzime a UE, venite mai ales din partea președintele francez, Emmanuel Macron, și a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Acest program ar urma să debuteze cu summitul organizat joi și vineri la Bruxelles și ar include summiturile regulate prevăzute deja până în iunie 2019, precum și întâlniri neoficiale pe teme speciale.

Include, de asemenea, un summit european extraordinar în România la câteva săptămâni după plecarea efectivă a Marii Britanii, prevăzută în martie 2019, precum și un summit la Viena, anul viitor, axat pe probleme de securitate.

Șefii de stat și de guvern se vor reuni în 28 cu începere de joi pentru a discuta despre Brexit, viitorul Uniunii Europene, precum și despre alte subiecte printre care economia digitală, în special taxarea giganților internetului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău