Donald Trump va amâna creșterea taxelor vamale pentru importurile din China

  • 25 Februarie 2019 16:50
Donald Trump va amâna creșterea taxelor vamale pentru importurile din China

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că va amâna creșterea tarifelor vamale pentru importurile din China, pentru că s-au înregistrat progrese semnificative în cadrul negocierilor dintre cele două mari economii ale lumii.

Donald Trump a precizat că s-au înregistrat progrese în ce privește aspectele structurale, inclusiv în ce privește protecția proprietății intelectuale și transferuri tehnologice.

Tarifele vamale erau programate să crească de la 10% la 25% începând de vineri. Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a declarat că negociatorii de la Beijing și Washington au obținut ceea ce a descris a fi "progres concret", ceea ce înseamnă perspective pozitive pentru ajungerea la un acord.

Declarațiile ministrului Wang Yi survin pe fondul fluctuațiilor de pe piețele de mărfuri, generate de anunțul că a fost amânat termenul limită de stopare a actualului război comercial. Președintele SUA a anunțat pe Twitter că nu va creștere taxele vamale pentru importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, cel puțin nu în această săptămână. 

sursa: rador

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:7,2 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău