Donald Trump | Tirul de rachetă va "izola mai mult Coreea de Nord"

  • 29 Iulie 2017 12:43
Donald Trump | Tirul de rachetă va

Președintele SUA Donald Trump a avertizat vineri că testele nord-coreene cu rachete balistice intercontinentale reprezintă o acțiune "imprudentă și periculoasă" ce ar "izola mai mult" Coreea de Nord, informează Agerpres.

"Statele Unite condamnă acest test și resping afirmațiile regimului potrivit căruia aceste teste — și aceste arme — asigură securitate Coreii de Nord. În realitate, efectul lor este opus", a declarat Trump într-un comunicat, la câteva ore după a doua lansare de rachetă balistică intercontinentală (ICBM) de către Phenian.

Această rachetă balistică intercontinentală a căzut în Marea Japoniei, potrivit Pentagonului.

Prima lansare de ICBM de către Phenian a avut loc la 4 iulie.

Președintele american a adăugat că "Statele Unite vor lua măsurile necesare pentru a asigura siguranța teritoriului național american și pentru a proteja aliații noștri din regiune".

La rândul lor, șefii militari americani și sud-coreeni au discutat "opțiuni de răspuns militar" după tirul de ICBM al Coreii de Nord, a anunțat vineri Pentagonul.

General Joe Dunford, șeful Statului Major Interarme, și amiralul Harry Harris, șeful Comandamentului Pacific al Marinei SUA, au discutat cu șeful Statului Major Interarme sud-coreean, general Lee Sun Jin.

Pentagonul se pregătește de mult timp în eventualitatea unui conflict cu Coreea de Nord, dar limbajul tranșant al acestui comunicat marchează o evoluție comparativ cu reacțiile publice anterioare ce au urmat după testele cu rachete.

Anterior, el critica tirurile dar fără a menționa opțiuni militare de represalii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău