Donald Trump se teme că liderul nord-coreean și-ar putea încălca angajamentul privind denuclearizarea

  • 06 Ianuarie 2020 08:55
Donald Trump se teme că liderul nord-coreean și-ar putea încălca angajamentul privind denuclearizarea

Președintele american Donald Trump a declarat că nu se așteaptă ca liderul nord-coreean Kim Jong Un să-și încalce promisiunea privind denuclearizarea, dar a recunoscut că acest lucru se poate întâmpla, transmite luni Reuters, preluat de Agerpres.

Săptămâna trecută, Kim Jong Un a afirmat că nu mai există motive pentru Phenian de a fi obligat juridic de un moratoriu autodeclarat privind rachetele balistice intercontinentale și testele nucleare și că în viitorul apropiat va fi introdusă ''noua armă strategică''.

''Nu cred că și-ar încălca cuvântul dat mie, dar poate că va face acest lucru'', a spus Trump la bordul Air Force One, după o minivacanță de două zile în Florida.

Liderul de la Casa Albă, care în 2018 a devenit primul președinte în funcție al SUA care se întâlnește cu un lider nord-coreean, a subliniat că Kim Jong Un a semnat un contract privind denuclearizarea și că acesta este un ''om de cuvânt''.

În luna decembrie, Phenianul a avertizat SUA în legătură cu un posibil ''cadou de Crăciun'' după ce Kim dăduse termen Washingtonului până la finalul anului pentru a prezenta noi concesii în discuțiile privind arsenalul nuclear nord-coreean. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău