Donald Trump s-a gândit să vândă Puerto Rico, după ce insula a fost devastată de Uraganul Maria

  • 13 Iulie 2020 12:05
Donald Trump s-a gândit să vândă Puerto Rico, după ce insula a fost devastată de Uraganul Maria

Președintele Trump luase în calcul ideea de a vinde Puerto Rico în 2017, după ce insula fusese devastată de Uraganul Maria, a spus fostul secretar de Interne american, pentru The New York Times, în timpul unui interviu, scrie CNN, citat de digi24.

„Ideile inițiale ale președintelui erau mai degrabă ale unui om de business“, a spus Elaine Duke, care era secretar de stat în Departamentul de Interne când insula a fost lovită de dezastrul natural, în septembrie 2017.

„Putem să obținem electricitate din altă parte? Putem să vindem insula? Adică, să scăpăm de acest activ“, ar fi spus Trump, potrivit spuselor lui Elaine Duke. Totuși, ea a mai spus că ideea de a vinde Puerto Rico nu a fost niciodată luată în considerare sau discutată în mod serios după ce Trump a pus-o în ecuație.

Președintele are o istorie controversată cu teritoriul american. Trump i-a criticat pe oficialii locali datorită gestionării de către aceștia a miliardelor de dolari din fondul de ajutor creat de guvernul federal, Trump acuzându-i pe liderii insulei de cheltuirea banilor și în alte scopuri nu doar pentru reconstrucție. Donald Trump a negat constant că administrația sa a avut vreo vină pentru cele 3.000 de vieți pierdute din cauza uraganului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău