Donald Trump neagă că ar avea probleme de sănătate

  • 21 Iunie 12:02
Donald Trump neagă că ar avea probleme de sănătate

Președintele american Donald Trump a asigurat sâmbătă că are o stare bună de sănătate, după ce participase anterior la o ceremonie în cursul căreia păruse că dă semne de oboseală, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Dacă este vreo problemă, vă voi spune", a spus el la Tulsa (Oklahoma), în sudul SUA, la primul său miting de campanie după o pauză de peste trei luni.

"Este ceva care nu îl privește pe (Joe) Biden, pot să v-o spun", a adăugat președintele republican în vârstă de 74 de ani, referindu-se la rivalul său democrat, în vârstă de 77 de ani, pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Speculațiile despre starea sa de sănătate au fost alimentate cănd a efectuat o vizită misterioasa în noiembrie la un spital militar, de lângă Washington, în noiembrie, în afara calendarului obișnuit.

La 13 iunie, el a ținut, în pofida pandemiei, să vină să salute promoția din 2020 a prestigioasei academii militare de la West Point, în apropiere de New York.

Invitat să părăsească scena dupa ce s-a adresase viitoarelor elite ale armatei americane, Trump păruse să întâmpine dificultăți pe rampa de acces, coborând-o cu pași mărunți precaut.

Presa a remarcat de asemenea că el a avut nevoie de ambele mâini, chiar în mijlocul discursului, pentru a duce un pahar cu apă la gură.

Reconstituind scena, mimându-și gestul de a bea ferm paharul în fața miilor de susținători care îl aplaudau, președintele SUA a făcut sâmbătă o curioasă paranteză în plin discurs, foarte așteptat de altfel la Tulsa, notează AFP.

"Pentru că purtam încălțăminte cu talpă din piele", a explicat Donald Trump, precizând - pe jumătate glumind, pe jumătate indignat:"Cât e de bine să mergi pe suprafețe plate!. Nu este la fel de bine pe o rampă".

"Nu exista balustradă pentru mâini", a adăugat el. "Era ca un patinoar. Am spus:'Generale, am o problemă'".

Explicând că el tocmai făcuse 600 de saluturi militare în fața promoții de absolvenți militari, sub un soare arzător, el a continuat:"Eram fiert. Am spus:'Generale, nu am cum să cobor această rampă fără să cad în fund".

"Nu pot să cad când 'Fake News' mă privesc", a adăugat Donald Trump, provocând huiduilile publicului în direcția camerelor de televiziune. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
1
Ninsoare ușoară
Umiditate:86 %
Vint:6,2 m/s
Wed
0
Thu
1
Fri
5
Sat
8
Sun
5

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău