Donald Trump: Ne vedem peste patru ani, dacă acțiunile de contestare a rezultatului votului eșuează

  • 02 Decembrie 2020 11:13
Donald Trump: Ne vedem peste patru ani, dacă acțiunile de contestare a rezultatului votului eșuează

Președintele american în exercițiu Donald Trump a făcut aluzie marți că ar putea candida din nou la președinția SUA în 2024, afirmând în fața invitaților la o recepție privată la Casa Albă că, dacă acțiunile de contestare a rezultatului votului eșuează anul acesta, "ne vedem peste patru ani", relatează miercuri dpa, citat de Agerpres.

Într-o înregistrare video postată pe Facebook de un invitat la respectivul eveniment, Trump le-a spus oaspeților săi că el a "câștigat alegerile", iar rezultatele au fost "trucate" împotriva sa, la câteva ore după ce procurorul general William Barr declarase într-un interviu că Departamentul Justiției nu a găsit nicio dovadă a vreunei fraude electorale pe scară largă.

"A fost fără îndoială un an neobișnuit. Noi am câștigat alegerile, dar lor nu le place asta", a spus Trump.

Vorbind despre eforturile sale de contestare în justiție a rezultatelor, Trump a remarcat:"Dar au fost patru ani incredibili!"

"Încercăm să facem încă patru ani, în caz contrar ne vedem peste patru ani", afirmat Donald Trump, conform dpa.

În scurtele sale remarci la recepția ocazionată de apropiatele sărbători de sfârșit de an, Trump a spus:"Am vrut să vă spun Crăciun fericit. Un an nou fericit, va fi un an grozav!"

Casa Albă nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii din partea dpa. Înregistrarea video a fost postată de un oficial al Partidului Republican din Oklahoma.

Comentariile lui Donald Trump intervin în aceeași zi în care Barr a declarat pentru Associated Press că Departamentul Justiției "nu a constatat fraude la o scară care ar fi putut duce la un rezultat diferit în alegeri".

"Până în prezent, nu am constatat nicio fraudă de amploare care ar fi putut duce la un rezultat diferit", a afirmat procurorul general al SUA, citat de Reuters.

Luna trecută, William Barr ceruse procurorilor federali să ancheteze asupra oricărui element credibil care să susțină ipoteza unei fraude electorale, recomandându-le în același timp să evite să cerceteze "acuzații fanteziste sau improbabile".

Joe Biden a fost dat învingător la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie cu 306 de mari electori față de 232 pentru Donald Trump. De asemenea, el a câștigat votul la nivel național cu un avans de peste 6,2 milioane de voturi.

Cu toate acestea, Donald Trump continuă să susțină că alegerile au fost viciate de nereguli grave și că i-a fost furată victoria.

Reacționând la declarațiile lui William Barr, echipa sa de campanie a regretat că Departamentul de Justiție (DoJ) nu și-a aprofundat mai mult investigațiile. "Nu a fost decât un simulacru de anchetă din partea DoJ. Vom continua căutarea adevărului", au declarat într-un comunicat comun Rudy Giuliani și Jenna Ellis, avocații lui Donald Trump. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău