Donald Trump le-a spus consilierilor săi că vrea să scoată SUA din OMC

  • 29 Iunie 2018 15:33
Donald Trump le-a spus consilierilor săi că vrea să scoată SUA din OMC

Președintele SUA, Donald Trump, le-a spus în repetate rânduri oficialilor de la Casa Albă că ar dori să retragă Statele Unite din Organizația Mondială a Comerțului (OMC), informează vineri site-ul de știri Axios preluat de Reuters.

Potrivit Axios, una dintre persoane care a discutat acest subiect cu Trump susține că președintele SUA le spune în mod frecvent consilierilor săi: "nu știu de ce suntem membri? OMC este concepută astfel încât restul lumii să înșele SUA".

Axios subliniază însă că orice retragere din OMC ar avea nevoie de o rezoluție a Congresului SUA și este puțin probabil ca Donald Trump să convingă Congresul să îi satisfacă dorința.

"Surse din apropierea situației susțin că administrația Trump va căuta să analizeze diferite modalități prin care SUA să răspundă la ceea ce consilierii lui Trump consideră că este un tratament incorect și dezechilibrat în limitele OMC", susține Axios.

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) este o instituție internațională care stabilește reguli globale de comerț între statele membre. România este membru fondator al OMC, instituție creată în 1995 în urma finalizării rundei Uruguay de negocieri comerciale multilaterale (1986-1994). Obiectivul general al organizației este să se asigure că schimburile comerciale internaționale se desfășoară fluent, liber, corect și predictibil.

OMC reprezintă continuatorul Acordului General pentru Tarife și Comerț (GATT), încheiat la Geneva în 1947. România a devenit membru GATT în 197

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău