Donald Trump: Iranul trebuie să pună capăt imediat finanțării și instruirii teroriștilor

  • 22 Mai 2017 16:26
Donald Trump: Iranul trebuie să pună capăt imediat finanțării și instruirii teroriștilor

Președintele SUA, Donald Trump, aflat în vizită în Israel, a cerut luni Iranului să pună capăt fără întârziere ajutorului financiar și militar acordat "teroriștilor și milițiilor" și a reiterat că nu i se va permite niciodată să dețină arme atomice, transmit Reuters, DPA și AFP.

"SUA și Israelul declară pe o singură voce că Iranului nu trebuie să i se permită niciodată să dețină o armă nucleară — absolut niciodată — și trebuie să pună capăt, imediat, finanțării, instruirii și echipării teroriștilor și milițiilor", a declarat Donald Trump, care s-a întâlnit la Ierusalim cu președintele israelian Reuven Rivlin.

SUA consideră Iranul "stat sponsor al terorismului" și că susținerea acordată de Teheranul președintelui sirian Bashar Al-Assad în războiul civil din Siria, rebelilor Houthi în războiul civil din Yemen și milițiilor din Liban a contribuit la destabilizarea Orientului Mijlociu.

Israelul este a doua etapă a primului turneu în străinătate al președintelui american Donald Trump după învestirea sa la Casa Albă, în ianuarie. Turneul început sâmbătă în Arabia Saudită va continua la Vatican, la Bruxelles — pentru Summitul NATO — și în Sicilia, pentru o reuniune la vârf a G7.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău