Donald Trump este în atenția liderului de la Kremlin

  • 05 Decembrie 2016 08:45
Donald Trump este în atenția liderului de la Kremlin

Noul președinte al Americii este în atenția liderului de la Kremlin, constată presa internațională.

Succesul lui Donald Trump în afaceri demonstrează că el este un om inteligent, care se va adapta repede la noul său rol și va fi pe deplin conștient de nivelul de responsabilitate al funcției sale, a declarat președintele rus Vladimir Putin, într-un interviu acordat postului rusesc NTV.

Putin a comentat și situația geopolitică actuală, spunând că întrevede schimbări, întrucât tentativele de creare a unei lumi unipolare au dat greș, consemnează Russia Today.

Extremiștii din SUA și din Europa îl văd pe Vladimir Putin ca pe un lider care poate proteja valorile Occidentului, deși ideologiile părților nu se suprapun, scrie The New York Times.

După trei ani de naufragiu în economie și dispute cu Occidentul, situația s-ar putea însenina pentru Rusia, opinează Stratfor. Mareele politice în continuă schimbare de la Bruxelles și Washington ar putea da Kremlinului o marjă de manevră pentru a-și spori influența în fosta Uniune Sovietică, determinând țările de la periferia Rusiei să își reevalueze pozițiile de politică externă. Moscova, ar putea avea, de asemenea, o șansă de a revigora inițiative de integrare cum ar fi Uniunea Economică Eurasiatică sau Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, date fiind clivajele politice tot mai mari din Europa, care probabil vor afecta focalizarea Uniunii Europene asupra programului său de Parteneriat Estic, atenționează Stratfor.

Oricum, chiar dacă Occidentul ar ușura sancțiunile impuse Moscovei în 2017, ar fi puțin probabil ca Statele Unite și NATO să își abandoneze aliații de la periferia Rusiei, asigură Stratfor. Și totuși, transformările politice în curs de desfășurare în Europa și Statele Unite ar putea da Moscovei mai mult spațiu pentru a-și restabili poziția în întreaga Eurasie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
10
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:2,1 m/s
Wed
13
Thu
16
Fri
21
Sat
21
Sun
19

Curs oficial BNM 02 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4695 -0.1356
USD 17.5346 -0.0776
RON 4.0190 -0.0275
UAH 0.6542 -0.0015
RUB 0.2518 0.0023
Arhivă Radio Chișinău