Donald Trump dorește să trimită armata americană la granița cu Mexicul

  • 04 Aprilie 2018 07:27
Donald Trump dorește să trimită armata americană la granița cu Mexicul

Președintele american, Donald Trump, a afirmat că dorește să desfășoare armata americană la granița cu Mexicul, ceea ce, în opinia sa, ar constitui „un mare pas", transmite AFP.

„Ne vom apăra granița cu armata noastră", a declarat Donald Trump în cursul unei întâlniri cu liderii țărilor baltice, cultivându-și imaginea de fermitate în privința imigrației cu un nou atac la adresa predecesorului său Barack Obama care „a făcut schimbări ce au dus pur și simplu la absența frontierei”.

Liderul de la Casa Albă a reproșat vehement Mexicului în ultimele zile că lasă peste 1.000 de migranți din America Centrală să înainteze spre Statele Unite, unde mulți dintre ei speră să ceară azil.

El a subliniat că această „caravană" legitimează construcția zidului pe care îl dorește la granița dintre Mexic și Statele Unite.

„Dacă ea ajunge la granița noastră, legile noastre sunt atât de slabe și patetice (...) și este ca și cum nu am avea graniță”, a avertizat marți președintele american.

„Avem nevoie de un zid care să măsoare 1.100-1.300 de kilometri" de-a lungul frontierei, a adăugat el.

Chestionat de AFP, Pentagonul a afirmat că nu este la curent cu o desfășurare militară la graniță, dar astfel de operațiuni au avut loc în trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău