Donald Trump cere din nou încheierea anchetei privind o posibilă înțelegere între echipa sa de campanie și Rusia

  • 23 Iulie 2018 20:18
Donald Trump cere din nou încheierea anchetei privind o posibilă înțelegere între echipa sa de campanie și Rusia

Președintele american Donald Trump a cerut încă o dată luni încheierea anchetei procurorului special Robert Mueller referitoare la o posibilă înțelegere între echipa sa de campanie și Rusia, estimând că ancheta este ''discreditată'', relatează AFP.

''O rușine pentru America'', a scris Trump pe Twitter, evocând condițiile în care unul dintre consilierii săi, Carter Page, a fost plasat sub supravegherea FBI-ului.

''Ei ar trebui să abandoneze acum vânătoarea de vrăjitoare discreditată a lui Mueller'', a adăugat președintele american, aflat sub tirul criticilor de o săptămână din cauza declarațiilor sale considerate prea conciliante față de omologul său rus, Vladimir Putin.

Mueller, fost director al FBI în perioada 2001-2013, în timpul președinților George W. Bush și Barack Obama, încearcă să stabilească dacă a existat vreo înțelegere între Moscova și echipa de campania a lui Trump în timpul alegerilor prezidențiale din 2016 și dacă liderul de la Casa Albă se face vinovat de obstrucționarea justiției.

Doisprezece agenți ruși au fost recent inculpați pentru că au piratat calculatoare ale Partidului Democrat. Patru membri ai campaniei din 2016 a lui Trump sunt de asemenea urmăriți în justiție, dar pentru delicte care nu au o legătură directă cu o eventuală înțelegere cu Rusia.

Liderul de la Casa Albă, care contestă orice nereguli, denunță constant ''o vânătoare de vrăjitoare'' împotriva sa.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău