Donald Trump anulează vizita lui Mike Pompeo în Coreea de Nord din cauza unei scrisori a Phenianului

  • 28 August 2018 13:45
Donald Trump anulează vizita lui Mike Pompeo în Coreea de Nord din cauza unei scrisori a Phenianului

Vizita secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, în Coreea de Nord, prevăzută la sfârșitul săptămânii trecute, a fost anulată din cauza unei scrisori a Phenianului pe care autoritățile americane au considerat-o belicoasă, potrivit cotidianului Washington Post, comunică MOLDPRES cu referire la AGERPRES și AFP.

Conținutul exact al scrisorii, ce poartă semnătura generalului nord-coreean Kim Yong-chol, nu a fost dezvăluit.

Secretarul de stat Pompeo a primit scrisoarea vineri, i-a arătat-o președintelui Donald Trump, iar cei doi au decis anularea vizitei, conform dezvăluirilor publicate luni seară de Washington Post, care citează doi responsabili americani.

"I-am cerut secretarului de stat Mike Pompeo să nu meargă în Coreea de Nord în acest stadiu, pentru că am sentimentul că nu facem suficiente progrese în domeniul denuclearizării Peninsulei Coreene", a scris vineri pe Twitter președintele Statelor Unite, anunțând anularea vizitei.

Declarația lui Trump survine în urma indiciilor că regimul de la Phenian nu a făcut aproape nimic în direcția renunțării la programul nuclear, în pofida promisiunilor liderului Kim Jong-un la summitul istoric din iunie din Singapore.

Trump a criticat totodată China, acuzând-o că nu depune eforturi suficiente pentru a asigura denuclearizarea peninsulei. El a lăsat însă ușa deschisă pentru o viitoare vizită a secretarului de stat la Beijing, atunci când relația economică între SUA și China va fi 'rezolvată'.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău