Donald Trump, anchetat pentru fraudă în legătură cu declarațiile fiscale

  • 04 August 2020 09:59
Donald Trump, anchetat pentru fraudă în legătură cu declarațiile fiscale

Un procuror din New York a indicat luni că îl anchetează pe președintele Statelor Unite, Donald Trump, pentru posibile fraude de asigurări și bancare, informează dpa. Ancheta, care vizează și compania lui Trump, este mult mai amplă decât altele în care s-a încercat obținerea declarațiilor fiscale ale președintelui, informează Agerpres.

Procurorul districtual Cyrus Vance a făcut publică informația într-o acțiune în instanță, argumentând că firma care îi ține contabilitatea lui Trump trebuie obligată să dea curs unei citații privind declarațiile fiscale ale acestuia.

Citația a fost emisă în cadrul unei anchete a unui mare juriu. Până acum, se credea că obiectivul este expunerea posibilelor plăți către două femei care au susținut că au avut relații cu Trump, pentru a le cumpăra tăcerea despre legăturile cu fostul magnat al afacerilor imobiliare.

Acțiunea procurorului a urmat unei încercări a avocaților lui Trump de a bloca citația, săptămâna trecută, pe motiv că este 'mult exagerată' și 'emisă cu rea-credință'.

Vance a declarat că avocații se bazează pe presupunerea falsă că ancheta este limitată la plățile pentru discreția celor două femei; el nu a precizat însă un alt obiectiv. În întâmpinarea din instanță, procurorul susține că în lumina unor știri 'necontestate' despre 'posibila conduită ilegală, în formă extinsă și continuată', în Organizația Trump, este evident că citația are temei legal.

La începutul lui iulie, Curtea Supremă a SUA a respins argumentele lui Trump legate de imunitatea președintelui față de anchetele penale. Decizia i-a permis lui Vance să solicite declarațiile fiscale. Pe de altă parte, instanța nu a ordonat predarea documentelor respective - o indicație că Trump ar putea contesta citațiile în instanțe inferioare. Președintele este angajat în această bătălie juridică de peste un an, iar avocații săi au promis că vor continua. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău