Donald Trump acuză China că „a făcut puțin” în problema Coreei de Nord

  • 17 Martie 2017 17:18
Donald Trump acuză China că „a făcut puțin” în problema Coreei de Nord

Președintele SUA, Donald Trump, a acuzat vineri China că 'a făcut puțin' pentru a stăvili ambițiile nucleare ale Coreei de Nord, la numai câteva ore după declarațiile secretarului său de stat, conform cărora opțiunea militară nu este exclusă, informează AFP.

'Coreea de Nord se comportă rău. Ei (nord-coreenii) 'se joacă' de ani de zile cu SUA. China a făcut puțin pentru a ajuta!', a notat Trump pe Twitter, scrie AGERPRES.

La câteva zile după tirurile de rachete balistice prezentate de Phenian drept un exercițiu ce vizează bazele americane din Japonia, șeful diplomației americane Rex Tillerson, aflat în turneu în Asia, a afirmat că așa-zisa 'politică a răbdării strategice' s-a sfârșit.

'Explorăm o nouă gamă de măsuri diplomatice, securitare și economice. Toate opțiunile sunt pe masă', a declarat el.

Tillerson este așteptat sâmbătă în China, principalul aliat diplomatic și partener comercial al Phenianului.

Beijingul este îngrijorat, la fel ca Washingtonul, de programul nuclear al vecinului său, însă estimează că SUA au jucat un rol în escaladarea tensiunilor.

Situația este complicată de desfășurarea în Coreea de Sud a scutului american antirachetă Thaad. Seulul și Washingtonul asigură că acesta are o menire strict defensivă, însă Beijingul consideră că Thaad și puternicul său radar sunt susceptibile să reducă eficiența propriilor sisteme de rachete.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău