Donald Trump a respins propunerea de a redeschide temporar guvernul SUA

  • 15 Ianuarie 2019 09:55
Donald Trump a respins propunerea de a redeschide temporar guvernul SUA

Președintele american Donald Trump a declarat că a respins propunerea unui aliat republican din Senat de a redeschide temporar părțile închise ale administrației pentru a permite reluarea negocierilor privind impasul financiar, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Plecând se la Casa Albă pentru o călătorie în Louisiana, Trump a declarat reporterilor că nu este de acord cu propunerea senatorului republican Lindsey Graham de a redeschide guvernul timp de trei săptămâni.

În cazul în care discuțiile nu reușesc în această perioadă, a declarat duminică Graham, atunci Trump ar putea să meargă înainte și să declare o stare de urgență națională pentru a ocoli Congresul și pentru a obține bani pentru zidul de pe granița SUA-Mexic, problemă care a declanșat închiderea activității pe 22 decembrie.

Guvernul federal a fost parțial închis la cererea lui Trump ca un proiect de lege privind bugetul să includă 5,7 miliarde de dolari pentru a construi un zid de-a lungul graniței cu Mexicul așa cum a promis în timpul campaniei sale. Democrații au refuzat negocierile până când guvernul nu va fi redeschis.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău