Donald Trump a respins proiectul de lege privind bugetul apărării al SUA

  • 24 Decembrie 2020 09:06
Donald Trump a respins proiectul de lege privind bugetul apărării al SUA

Președintele american în exercițiu Donald Trump a respins miercuri un proiect de lege de 740.5 miliarde de dolari, bugetul apărării SUA pe 2021. Decizia a fost luată în pofida adoptării proiectului cu o majoritate zdrobitoare în Congres, ceea ce ar trebui să îi permită acestuia să anuleze opoziția șefului statului, relatează agențiile de presă internaționale citate de Agerpres si Digi24.ro

Bugetul apărării, aprobat de ambele camere ale Congresului în urmă cu două săptămâni, include o creștere cu 3% a salariului personalului din domeniul apărării.

Donald Trump amenințase că îl va respinge deoarece textul nu include abolirea unei legi cunoscută sub numele de „articolul 230”, care protejează statutul juridic al rețelelor sociale, pe care președintele le acuză că sunt părtinitoare în privința sa. De asemenea, Trump nu este de acord cu intenția ca prin această lege de finanțare a Pentagonului să se redenumească bazele militare care îi onorează pe generalii forțelor confederate, care susțineau sclavia.

Din păcate, acest text de lege nu include măsuri cruciale pentru securitatea națională”, „contravine eforturilor guvernului meu de a pune America pe primul loc în ceea ce privește securitatea națională și politica externă” și „include prevederi care nu îi respectă pe veteranii noștri și istoria noastră militară”, afirmă președintele Trump în mesajul său oficial către Congres, în care menționează că lege este un un „cadou pentru China și Rusia”.

Proiectul de lege este așadar trimis înapoi celor două camere ale Congresului, care au posibilitatea de a anula veto-ul prezidențial prin revocarea acestuia cu majoritate calificată. Dacă aleșii care l-au adoptat își confirmă votul inițial, proiectul va deveni lege în pofida opoziției lui Donald Trump, o premieră în mandatul său de patru ani la Casa Albă.

Acest proiect de lege este separat de textul bugetar care include planul de susținere a economiei americane.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău