Donald Trump a cerut public Chinei să îl ancheteze pe Joe Biden

  • 04 Octombrie 2019 12:02
Donald Trump a cerut public Chinei să îl ancheteze pe Joe Biden

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut ieri Chinei să îi ancheteze pentru corupție pe rivalul său politic Joe Biden și pe fiul acestuia, deși riscă să fie destituit de Congres, din cauza unui apel similar adresat Ucrainei.

Democrații din Camera Reprezentanților au început investigația în vederea destituirii, acuzându-l pe președinte de abuz de putere. La rândul său, Joe Biden, potențial candidat democrat la Casa Albă, îl acuză pe Donald Trump că încearcă să îl înlăture din competiția pentru președinție, de anul viitor.
 
Președintele Trump a cerut, ieri, public Chinei - un adversar global - să deschidă o investigație asupra prezumtivului rival politic în alegerile prezidențiale din 2020, Joe Biden.
 
China ar trebui să înceapă o investigație asupra familiei Biden, pentru că ceea ce s-a întâmplat în China este aproape la fel de rău ca cele ce s-au întâmplat în Ucraina. Aș recomanda o investigare a familiei Biden pentru că nimeni nu are nicio îndoială că este coruptă”, a declarat Donald Trump. 
 
Campania lui Joe Biden a răspuns, într-o declarație, că președintele, citez "se agață cu disperare de teorii conspiraționiste, care au fost demascate și respinse de organizații independente și credibile de știri". Comentariile au venit în vreme ce la Capitoliu avea loc audierea cu ușile închise a primului martor în investigația de impeachment, condusă de Camera Reprezentanților, fostul emisar al Departamentului de Stat pentru Ucraina, Kurt Volker, care a demisionat săptămâna trecută. Volker este considerat un martor cheie. El a călătorit la Kiev, imediat, a doua zi după convorbirea telefonică Trump-Zelenski din 25 iulie.
 
Potrivit unor surse de la Capitoliu, ambasadorul Volker le-ar fi cerut liderilor ucraineni să nu interfereze în alegerile prezidențiale de anul viitor.
 
Sursa: RRA
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău