Donald Trump a anunțat va grația marți o persoană "foarte, foarte importantă"

  • 18 August 2020 11:30
Donald Trump a anunțat va grația marți o persoană

Președintele american Donald Trump a declarat luni că va grația marți o persoană "foarte, foarte importantă", dar a adăugat că aceasta nu va fi informatorul Edward Snowden sau fostul consilier pe probleme de securitate națională Michael Flynn, informează Reuters.

"Voi grația mâine (marți) pe cineva foarte, foarte important", le-a spus Trump reporterilor de la bordul Air Force One.

El nu a dat curs solicitării de a oferi mai multe detalii, rezumându-se la a spune că acesta nu va fi Flynn sau Snowden, fost colaborator al Agenției de Securitate Națională (NSA) a SUA care trăiește în prezent în Rusia și care a fost inculpat pentru divulgare de informații secrete.

Sâmbătă, Donald Trump a declarat că ia în considerare grațierea lui Snowden, care în 2013 a furnizat o mulțime de dosare secrete unor organizații de presă ce au scos la iveală ample operațiuni de supraveghere la nivel intern și extern întreprinse de NSA.

Flynn a pledat de două ori vinovat pentru că a mințit FBI în legătură cu discuțiile sale cu ambasadorul de atunci al Rusiei, Serghei Kisliak. Departamentul de Justiție al SUA a căutat să renunțe la dosarul penal împotriva fostului consilier în urma presiunilor din partea lui Trump și a aliaților săi.

Luna trecută, Trump a făcut uz de puterile sale prezidențiale pentru a-i comuta pedeapsa vechiului său prieten și consilier Roger Stone, care fusese declarat vinovat în noiembrie pentru că a mințit Congresul și pentru corupere de martor în cadrul anchetei privind posibile legături între echipa de campanie a lui Trump și Rusia în alegerile din 2016. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău