Donald Trump a anunțat despre ce va discuta cu Vladimir Putin

  • 12 Iulie 2018 16:11
Donald Trump a anunțat despre ce va discuta cu Vladimir Putin

Președintele american Donald Trump, care se întâlnește luni, 16 iulie, la Helsinki cu omologul său rus Vladimir Putin, a declarat joi că întâlnirea sa cu președintele rus ar putea fi cea mai ușoară din cursul turneului său în Europa și a subliniat că Moscova este un concurent și nu un adversar, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Întrebat, în conferința de presă de la finalul summitului Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles, dacă Putin reprezintă o amenințare, Trump a replicat că el nu dorește acest lucru „și de aceea avem NATO”.

Putin „este un concurent”, a spus Trump. „Este oare dușmanul meu? Nu-mi este dușman... Sper ca într-o zi va deveni poate un prieten. Doar că nu-l cunosc prea bine”, a mărturisit președintele SUA.

El a dat asigurări că la summitul cu omologul său rus va ridica problema controlului armelor și a încălcării de către Rusia a tratatului privind forțele nucleare intermediare INF, dar va discuta și despre Siria, Ucraina și presupusa ingerință rusă în alegerile din SUA.

„Vrem să aflăm despre Siria. Vom discuta despre ingerință... Vom discuta despre Ucraina”, a explicat Trump.

În acest context, potrivit dpa, el a refuzat să excludă o recunoaștere de către SUA a anexării Crimeii de către Rusia, în 2014. „Nu vă pot spune ce se va întâmpla de acum înainte cu Crimeea. Dar nu sunt mulțumit în legătură cu Crimeea”, a mai menționat liderul de la Casa Albă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău