Donald Trump a amenințat persoana care a dat informații despre convorbirea telefonică cu președintele Ucrainei

  • 27 Septembrie 2019 11:51
Donald Trump a amenințat persoana care a dat informații despre convorbirea telefonică cu președintele Ucrainei

Președintele american, Donald Trump, ar fi declarat că dorește să afle cine este avertizorul public care a denunțat convorbirea telefonică pe care el a avut-o cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Trump i-a cerut lui Zelenski să facă o anchetă care să îl vizeze și pe fostul vice-președinte american, Joe Biden, un posibil rival al său la alegerile prezidențiale de anul viitor. Solicitarea a fost considerată inadecvată de congresmenii democrați, care au lansat procedura de punere sub acuzare a președintelui Trump, transmite RRA.

În vreme ce la Capitoliu, directorul în exercițiu al, comunității intelligence, Joseph Maguire, spunea în fața senatorilor că denunțul avertizorului de integritate este credibil, liderul de la Casa Albă a amenințat persoana care a dat informații avertizorului. "Știți ce făceam în trecut când eram deștepți?

Tratam spionii și trădarea puțin diferit decât o facem acum", a spus președintele Trump într-o întâlnire cu personalul misiunii Statelor Unite, sugerând voalat potențialul executării spionilor. Președintele Comitetului pentru Intelligence al Camerei Reprezentanților, congresmenul democrat Adam Schiff, a spus ceva mai târziu reporterilor de la Capitoliu: "Documentul expune un plan de a folosi puterea președinției și asistența militară vitală pentru o națiune străină pentru a obține informații compromițătoare despre un oponent politic. Este greu de imaginat un set mai grav de alegații decât cele cuprinse în denunț".

Explozibilul denunț acuză că președintele Trump și-a folosit puterea prezidențială pentru a-l determina pe președintele ucrainian Zelenski să interfereze în alegerile prezidențiale din 2020 prin investigarea unui nivel politic, fostul vicepreședinte Joe Biden, probabilul rival democrat anul viitor a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău