Domnica Manole: Consiliul Superior al Magistraturii a făcut un abuz și a încălcat legislația

  • 07 Februarie 2018 09:07
Domnica Manole: Consiliul Superior al Magistraturii a făcut un abuz și a încălcat legislația

Consiliul Superior al Magistraturii a făcut un abuz, a încălcat în mod flagrant legislația, și-a încălcat competența prin decizia de a o demite din sistem pe judecătoarea Domnica Manole. Declarația a fost făcută de magistrată în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Judecătoarea susține că deși CSM trebuia să examineze doar avizul Serviciului de Informații și Securitate, în decizie se conțineau informații referitor la abatere disciplinară prescrisă, acuzații arbitrare care nu i-au fost aduse la cunoștință. „Mie mi s-a pronunțat o sentință fără a-mi fi înaintată învinuirea, fără a cunoaște despre ce este vorba”, a declarat Domnica Manole.

Judecătoarea a menționat că decizia Curții Constiuționale prin care a fost declarată neconstituțională decizia Consiliului Superior al Magistraturii de a o demite pe Domnica Manole din sistem, a spus foarte clar că avizele SIS-ului, în baza căreia a fost demisă, era o armă politică împotriva judecătorilor, erau o metodă de eliminare a jdudecătorilor incomozi puterii.

Judecătorul Gheorghe Bălan este de părere că CSM știe să adopte hotărâri în detrimentul judecătorilor. Magistratul susține că și el a fost nedreptățit ca urmare a deciziilor Consiliului. „Să se bucure doamna Manole că nu a fost restabilită printr-o hotărâre a CSM căci calitatea lui lasă mult de dorit”, susține Gheorghe Bălan.

Consilierul Centrului de Resurse Juridice, Ion Guzun, consideră că acest caz urmează să fie examinat într-o complexitate și mai mare. „Cazul judecătoarei Domnica Manole să fie examinat într-un context mult mai larg”, spune Ion Guzun.

În ședința de marți, 6 februarie, Consiliul Superior al Magistraturii a respins, prin vot unanim, cererea judecătoarei Domnica Manole de a reveni în sistem. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău