Domnica Cemortan acuză presa din Italia și Republica Moldova

  • 17 Septembrie 2013 13:29
Domnica Cemortan acuză presa din Italia și Republica Moldova

Domnica Cemortan a acuzat presa din Italia, dar și din Republica Moldova că ar fi publicat informații care nu corespund realității, informații care i-ar fi adus prejudicii de imagine.

La aproape doi ani de la naufragiul vasului de croazieră Costa Concordia, în apropiere de insula italiană Giglio, Domnica Cemortan, moldoveanca aflată pe punte în momentul accidentului, insistă că și compania care opera cu vasul trebuie să răspundă în fața justiției. Un asemenea accident nu poate fi pus pe seama căpitanului navei, a declarat, Domnica Cemortan în cadrul unei conferințe de presă, la Chișinău. 

Domnica Cemortan a venit în fața jurnaliștilor pentru ca aceștia să afle din prima sursă, spune ea, detalii legate de naufragiu. La doi ani după accident, Domnica Cemortan afirmă că mai este întrebată dacă se afla împreună cu căpitanul vasului în momentul impactului. Aceasta susține că se afla pe vasul de croazieră în calitate de pasager.

Moldoveanca susține că alături de căpitanul Francesco Schettino, trebuie să fie trasă la răspundere și compania Costa Crociere, proprietara navei naufragiate.

Domnica Cemortan a acuzat presa din Italia, dar și din Republica Moldova că ar fi publicat informații care nu corespund realității, informații care i-ar fi adus prejudicii de imagine. Tânăra promite că după încheierea procesului, va scrie o carte despre noaptea naufragiului.

Între timp, după peste 20 de ore de muncă ce a implicat sute de ingineri și cheltuieli de peste 600 de milioane de euro, epava navei Costa Concordia, ce cântărește aproximativ 115 mii de tone, a fost repusă la linia de plutire.

Vasul de croaziereă Costa Concordia, cu peste 4.000 de persoane la bord a naufragiat în ianuarie 2012 în apropiere de insula toscană Giglio, în Italia. Accidentul a dus la moartea a 32 de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău