Doina Gherman va participa la Forumul de înalt nivel privind viitorul democrației

  • 19 Noiembrie 2021 11:46
Doina Gherman va participa la Forumul de înalt nivel privind viitorul democrației

Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman va participa la Forumul de înalt nivel privind viitorul democrației. Evenimentul se desfășoară în perioada 19-21 noiembrie 2021, fiind organizat la Vilnius de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania.

La eveniment vor participa oficiali de rang înalt, activiști pentru democrație, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, societății civile, mediului academic și mass-media libere din mai multe țări.   

Forumul de înalt nivel privind viitorul democrației a fost structurat pe mai multe paneluri. Doina Gherman va susține un discurs la tematica evenimentului.  

Dezbaterile se vor axa pe aspecte ce țin de importanța democrației, amenințările în adresa acesteia, valorile și principiile politicii democratice. Totodată, se va pune accent pe provocările tehnologice actuale pentru informația democratică și opinia publică. 

La final, urmează a fi abordate perspectivele de dezvoltare a unor guvernări democratice și necesitatea consolidării politice în acest sens.

Forumul de înalt nivel privind viitorul democrației se desfășoară în contextul viitorului Summit pentru democrație inițiat de președintele SUA, Joe Biden, care este planificat pentru perioada 9-10 decembrie 2021. 

Urmare a Forumului de la Vilnius, va fi formulat un document politic care să înglobeze viziunea participanților la eveniment și să prezinte un set de recomandări concrete privind redresarea democratică.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău