Doi șefi de instituții subordonate Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare sunt verificați de ANI

  • 18 Octombrie 2021 11:09
Doi șefi de instituții subordonate Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare sunt verificați de ANI

În săptămâna 11 – 15 octombrie, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat opt controale. În șapte proceduri de control privind eventuale conflicte de interese admise în fncția publică sunt vizați doi directori de instituții publice, aflate în subodinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, doi primari din raioanele Drochia și Ștefan Vodă, un consilier raional din orașul Rezina, un funcționar din cadrul primăriei Hâncești și un director de gimanziu din raionul Strășeni. Un control pe avere a fost inițiat pe numele unui funcționar public cu statut special al Serviciului Vamal.

Două încălcări a legislației au fost stabilite de inspectorii de integritate. Un consilier din raionul Cahul a fost constatat cu diferență substanțială între averea dobândită și veniturile realizate, iar un alt ales local din Consiliul Vadul lui Vodă din municipiul Chișinău s-a ales cu un conflict de interese, nedeclarat și nesoluționat în termen.

Trei cauze contravenționale au fost pornite pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale. Este vorba despre trei consilieri din Consiliul Lăpușna din raionul Hîncești, care riscă câte o amendă pentru nerespectarea acestei obligativități.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău