Doi șefi au fost suspendați din funcție în cazul celor doi tineri bătuți în centrul capitalei. Gheorghe Balan: A fost demarată o anchetă de serviciu

  • 28 Octombrie 2019 11:40
Doi șefi au fost suspendați din funcție în cazul celor doi tineri bătuți în centrul capitalei. Gheorghe Balan: A fost demarată o anchetă de serviciu

Cazul a doi tineri ce au fost snopiți în bătaie de șase indivizi în Scuarul Catedralei Chișinău a ajuns în vizorul Inspectoratului General al Poliției și a fost pornită o anchetă de serviciu.

În această dimineață a fost convocată o ședință la nivel de conducere a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Inspectoratului General al Poliției (IGP). Astfel, în urma întrunirii, șeful adjunct al IP Buiucani și șeful secției de urmărire penală din cadrul aceleași instituții au fost suspendați din funcție până la finalizarea anchetei, transmite unimedia.md.

„În locația respectivă patrulau carabinierii, iar ulterior au fost reținute toate persoanele bănuite de comiterea acestei ilegalități. În cazul dat, astăzi a fost demarată o anchetă de serviciu și au fost suspendate persoanele nominalizate de mine, adică șeful adjunct al IP Buiucani și șeful secției de urmărire penală, persoana care a gestionat nemijlocit această situație”, a declarat șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan.

Totodată, Balan a adăugat că trei dintre agresori, care sunt minori, au fost reținuți și sunt cercetați, deocamdată, pentru huliganism. 

„Așteptăm rezultatele expertizei medico-legale. Nu este exclus că procurorul va face încadrarea juridică a acțiunilor persoanelor implicate în acest caz, în altă componență de infracțiune. Inițial a fost posibil doar de audiat persoanele implicate în acest incident”, a mai menționat Balan.

Joi, 24 octombrie, doi tineri au fost bătuți de un grup de șase persoane, care ar fi fost în stare de ebrietate. Deși unul din tineri este și acum internat la spital, fiind în stare gravă, persoanele care l-au lovit de mai multe ori au fost eliberate de organele competente imediat după audieri, fiind cercetate în stare de libertate, scrie Ziarul de Gardă.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău