Doi polițiști și un civil, trimiși în judecată pentru trafic de droguri

  • 25 August 2017 11:25
Doi polițiști și un civil, trimiși în judecată pentru trafic de droguri

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana, a finalizat urmărirea penală și a expediat în judecată cauza penală de învinuire a doi polițiști, unul din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana și altul de la Inspectoratul de Poliție Botanica pentru circulația ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari, în scop de înstrăinare. Împreună cu cei doi polițiști, pe banca acuzaților va compărea și un civil, acuzat de circulația ilegală a drogurilor în proporții mari, în scop de înstrăinare.

Respectiva cauză penală a fost inițiată pe 16 iunie curent, fiind identificat un locuitor al capitalei pentru punerea ilegală în circulație a materiei prime, utilizată la confecționarea pastilelor extasy. Fiind audiat de procurori, acesta a declarat că a obținut drogurile pentru realizare de la un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Botanica.

Urmare acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație, pe 20 iulie curent, a fost prins în flagrant angajatul Inspectoratului de Poliție Botanica, în momentul transmiterii drogurilor în proporții deosebit de mari.

Fiind audiat și recunoscut în calitate de bănuit, polițistul a indicat la rîndul său că, în schema infracțională mai este implicat un coleg de-al său, care activează în calitate de ofițer de investigații din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana al municipiului Chișinău.

Astfel, în rezultatul măsurilor speciale de investigații, realizate de Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana, de comun cu angajații Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, a fost reținut și angajatul Inspectoratului de Poliție Ciocana în timp ce primea de la colegul său de la Botanica suma de 26000 lei, ce constituie o parte din banii ce urma să-i primească pentru drogurile transmise anterior.

Fiind audiați de procurori, toți învinuiții în acest dosar și-au recunoscut pe deplin vinovăția în comiterea infracțiunilor imputate. Recent, polițiștii au fost eliberați din funcție, actualmente, unul dintre aceștia fiind cercetat în arest la domiciliu, iar celălalt – avînd interdicția de a părăsi țara.

Dacă vinovăția lor va fi probată în instanța de judecată, foștii polițiști riscă pînă la 15 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de cel mult 5 ani, iar persoana civilă riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 al 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău