Doi polițiști din Cahul condamnați la 5 ani de închisoare pentru acțiuni de corupție

  • 10 Aprilie 2023 15:47
Doi polițiști din Cahul condamnați la 5 ani de închisoare pentru acțiuni de corupție

Judecătoria Cahul, sediul Central a pronunțat sentința într-o cauză penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție oficiul Sud, ce vizează acțiunile ilicite ale doi angajați ai Inspectoratului de poliție Cahul, care au pretins și primit bani de la doi cetățeni pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, anunță Procuratura Anticorupție.

Cauza penală a fost pornită în ianuarie 2021, în privința a doi angajați ai Inspectoratului de poliție Cahul, care acționând în comun, au pretins și primit de la un cetățean mijloace bănești în cuantum nestabilit (o bancnotă) sub formă de lire sterline, pentru a nu-i întocmi proces-verbal cu privire la contravenție și anume pentru încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor.

Tot ei, acționând de comun acord, făcând uz de cuvinte, gesturi și semne, au pretins și ulterior primit 1000 lei, de la un alt cetățean, pentru a nu-i întocmi proces-verbal cu privire la contravenția de exploatare a vehiculelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă a axei longitudinale pe timp de noapte și în condiții de vizibilitate redusă.

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat 3 luni, iar judecarea cauzei a durat 2 ani.

Prin sentință din 06 aprilie 2023, instanța a recunoscut vinovați inculpații de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 324 alin. (2) lit. b) din Codul penal (2 episoade – corupere pasivă) și le-a stabilit fiecăruia pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani și 1 lună, cu amendă de 305 000 de lei, cu privare de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 8 ani.

De asemenea, s-a dispus confiscarea în folosul statului de la ambii inculpați suma de 1000 lei.

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Cahul în termen de 15 zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău