Doi polițiști americani împușcați în timpul protestelor declanșate de decizia în cazul uciderii tinerei de culoare Breonna Taylor

  • 24 Septembrie 2020 11:10
Doi polițiști americani împușcați în timpul protestelor declanșate de decizia în cazul uciderii tinerei de culoare Breonna Taylor

Doi polițiști din Louisville (Kentucky, SUA) au fost împușcați în timpul protestelor de stradă izbucnite după decizia justiției americane în cazul tinerei de culoare Breonna Taylor, ucisă de poliție în propria locuință acum șase luni. Polițiștii au fost internați cu răni în spital și se află în stare stabilă, scrie CNN, citat de DIGI24.ro.

Unul dintre ofițerii împușcați a fost operat, iar ambele victime sunt acum în stare stabilă, a informat șeful Departamentului de Poliție din Louisville, Robert Schroeder. El a mai precizat că un suspect a fost reținut, potrivit sursei citate.

Poliția a fost scoasă pe străzi miercuri seară, în jurul orei 20.30, după ce au fost raportate împușcături într-o zonă aglomerată.

„Doi ofițeri au fost împușcați, situația este foarte serioasă. E o stare de pericol. Siguranța polițiștilor și a membrilor comunității este foarte importantă”, a spus Robert Schroeder.  

Proteste de stradă au izbucnit în Louisville și mai multe orașe americane (New York, Washington, Atlanta, Denver) după ce procurorul general al statului Kentucky a decis să nu-i pună sub acuzare în mod direct pe cei ofițeri de poliție implicați în moartea tinerei asistente de culoare Breonna Taylor, ucisă în locuința ei acum șase luni.

Unul din cei polițiști, fostul sergent Brett Hankison, a fost acuzat pentru punerea în pericol a vieții altcuiva, o infracțiune mai puțin gravă decât cea de omucidere, iar ceilalți doi, Myles Cosgrove și Jonathan Mattingly, au scăpat de acuzații, potrivit CNN. Decizia a stârnit un val de critici din partea protestatarilor anti-rasism din SUA. Procurorul general din Kentucky, Daniel Cameron, a explicat faptul că acțiunile celorlalți doi ofițeri de poliție sunt justificate.

În luna martie, Breonna Taylor, o asistentă afro-americană în vârstă de 26 de ani, a fost ucisă de gloanțele polițiștilor în propria locuință. Oamenii legii au dat năvală în apartamentul ei cu un mandat de arestare ”no knock”, care le permite să intre în casa unui suspect fără să anunțe, în timpul unei investigații privind traficul de droguri.

La sosirea ofițerilor, partenerul tinerei a deschis focul asupra lor crezând că are de-a face cu un hoț. Polițiștii au ripostat, iar în urma schimbului de focuri, Breonna a fost împușcată mortal. Ulterior, agenții au dat asigurări că s-au prezentat înainte de a intra în locuința tinerei.  

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău