Doi ofiței din cadrul INI au fost reținuți. Unul dintre ei a primit mită de circa 15.000 de euro de la un agent economic

  • 12 Septembrie 2019 12:26
Doi ofiței din cadrul INI au fost reținuți. Unul dintre ei a primit mită de circa 15.000 de euro de la un agent economic

Procuratura Anticorupție (PA) anunță că doi ofițeri din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP au fost reținuți. Este vorba de șef de direcție din cadrul instituției și un subaltern al său.

Potrivit unui comunicat al PA, acest lucru s-a întâmplat după ce au avut loc percheziții atât în biroul de serviciu al șefului de direcție, dar și la domiciliul și în autoturismele celor doi ofițeri. Acțiunile au avut loc în cadrul urmăririi penale inițiate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și corupere pasivă, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Astfel, subalternul a pretins și primit mijloace bănești în sumă de 14.950 euro de la un agent economic, susținând că poate influența asupra deciziilor șefului său ca acesta să nu transmită materialele avute la examinare organului de urmărire penală pentru pornirea procesului penal pe faptul comiterii evaziunii fiscale de către agentul economic respectiv. După banilor, omul de afaceri nu a fost tras la răspundere penală.

Ambii ofițeri au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, în izolatorul CNA. Documentarea faptelor infracționale a fost realizată de Procuratura Anticorupție în comun cu Centrul Național Anticorupție și Inspectoratului Național de Investigație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău