Doi morți și 23 de spitalizați în urma infectării cu virusul West Nile în Spania

  • 21 August 2020 18:14
Doi morți și 23 de spitalizați în urma infectării cu virusul West Nile în Spania

Două persoane au murit și 23 au fost spitalizate în sudul Spaniei după ce au contractat virusul febrei Nilului occidental (virusul West Nile), care este transmis de țânțari, au anunțat vineri autoritățile sanitare regionale, informează AFP, preluat de AGERPRES.

O femeie în vârstă de 85 de ani a decedat vineri într-un spital din Sevilla din cauza acestei boli, la o zi după decesul unui bărbat în vârstă de 77 de ani, potrivit unei purtătoare de cuvânt a guvernului regional din Andaluzia.

Din cele 23 de persoane spitalizate, șapte se află la terapie intensivă.

Virusul Nilului occidental provoacă simptome asemănătoare gripei, în cazuri rare putând să apară și complicații neurologice.

Descoperit în Uganda în anul 1937 și prezent în Africa, Asia, Europa și Australia, acest virus este transportat de păsări și transmis la om de țânțari.

Actualele focare de infectare cu acest virus în Spania sunt în orașele Coria del Rio și La Puebla del Rio, situate în apropierea mlaștinilor fluviului Guadalquivir.

Autoritățile andaluze desfășoare dezinsecții în zonele mlăștinoase pentru a ucide țânțarii și îndeamnă populația să-și monteze la ferestre plase împotriva țânțarilor.

Aceste îmbolnăviri cu virusul West Nile se suprapun în Spania cu o intensificare a epidemiei de COVID-19, care a ucis în această țară circa 29.000 de oameni din cele aproximativ 378.000 de cazuri confirmate oficial.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău